Lesmateriaal van Platform DOEN IN

Lesmateriaal van Platform DOEN IN

Lesmateriaal van Platform DOEN IN is te bestellen voor verschillende sectoren en is copyleft beschikbaar. Dat betekent dat het is toegestaan om materiaal te kopiëren en aan te passen aan het niveau van jouw leerling.

Bestaand lesmateriaal

Je kunt lesmaterialen bestellen voor de volgende sectoren:

  • groen
  • techniek
  • zorg
  • handel en verkoop

Dit zijn de producten die wij leveren:

  • vakportfoliomap voor de leerling
  • docentenhandleiding
  • DOEN-kaarten (instructiekaarten met afbeeldingen)
  • kenniskaarten (inclusief kennistoets en bijpassende AVO-opdrachten)
  • stickervellen (om de leerling te helpen om overzicht te houden)
  • certificaten (per deelleerlijn geprint of blanco certificaten)

Het onderwijs is constant in beweging en wij bewegen mee. Bekijk daarom regelmatig deze site om op de hoogte te blijven van het actuele aanbod. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

GOED LESMATERIAAL IS NIET TE KINDERACHTIG OF TE MOEILIJK, HET IS PASSEND!

Maatwerk AVO-lesmateriaal

Je wilt als docent natuurlijk voorkomen dat aangeschafte lesboeken niet aansluiten bij de leerdoelen van de leerling. Iedereen is immers uniek en leert op zijn eigen manier. De unieke methode van Platform DOEN IN zorgt ervoor dat de leerlijnen rekenen, Nederlands en Engels voor die specifieke leerling beschikken over de juiste lesstof.

Naast passend materiaal, wil je natuurlijk ook nog het liefst weinig tijd besteden aan de lesvoorbereiding. Maar hoe doe je dat dan? Bij veel leerdoelen is al materiaal beschikbaar in de grote database van Platform DOEN IN. Deze database zit vol met lesmateriaal dat ontwikkeld is door ons en door de scholen zelf en groeit bijna dagelijks. Bij DOEN IN doen we namelijk niet aan copyright, maar aan copyleft. Dit houdt in dat het toegestaan is om materialen te kopiëren en aan te passen.

Alle scholen die aangesloten zijn bij Platform DOEN IN delen hun eigengemaakte lesmaterialen. Daardoor hoef je niet lang te zoeken naar passend materiaal. Mis je toch iets? Geef het dan altijd aan. Platform DOEN IN blijft steeds in ontwikkeling. Wij kunnen zeer snel schakelen en dus zeer snel inspelen op de wensen van de school. 

Waar de lessen en het materiaal aangepast zijn aan elke leerling, zorgen we er juist wel voor dat de lay-out van het lesmateriaal uniform is. Dit geeft structuur, waardoor alles overzichtelijk blijft voor de leerlingen én de docenten.

COPYLEFT IS HET TEGENOVERGESTELDE VAN COPYRIGHT. GA JE GANG!

Deelname aan ontwikkeling

Ben jij één van de leraren die zelf lesmateriaal ontworpen heeft? Materiaal dat gemaakt is door leraren, is vaak mooi en goed passend bij de leerlingen. Aangezien het onze missie is om kennis en methodes met elkaar te delen, geven wij materiaal dat door leerkrachten zelf is gemaakt, een podium op Platform DOEN IN. Je kunt zelf dingen aanpassen aan de hand van onze standaard lay-out, maar je kunt ook hulp krijgen van onze vormgever. Zo zorgen we er samen voor dat je werkbladen een professionele uitstraling krijgen die past bij DOEN IN. Dat is mooi voor jezelf, maar ook voor andere scholen die jouw materiaal willen gebruiken. Dus als je mooi materiaal hebt liggen, neem dan gerust contact met ons op.

SAMEN GEVEN WIJ VORM EN INHOUD AAN ONDERWIJS!