Lesmateriaal van Platform DOEN IN

Lesmateriaal van Platform DOEN IN

Lesmateriaal van Platform DOEN IN is te bestellen voor verschillende sectoren en is copyleft beschikbaar. Dat betekent dat het is toegestaan om materiaal te kopiëren en aan te passen aan het niveau van jouw leerling.

Beschikbaar lesmateriaal

DOEN IN biedt voor verschillende sectoren lesmateriaal aan. Deze lesmaterialen zijn tot stand gekomen in samenwerking met experts uit het werkveld en docenten. We maken onderscheid tussen DOEN-kaarten en kenniskaarten. DOEN-kaarten zijn kort en bondig. Per kaart wordt één vaardigheid uitgelegd. Per stap die de leerling moet zetten, is een foto toegevoegd. De uitleg staat er overzichtelijk naast. Op deze manier kunnen leerlingen zelfstandig met kaarten aan de slag. De kenniskaarten behandelen de bijbehorende theorie. Alle kaarten bestaat uit dezelfde opbouw en beschikken over een korte kennistoets en opdracht.

Voor de volgende sectoren is lesmateriaal beschikbaar:

  • groen
  • techniek
  • zorg
  • handel en verkoop

Dit zijn de producten die wij leveren:

  • vakportfoliomap voor de leerling
  • docentenhandleiding
  • DOEN-kaarten (instructiekaarten met afbeeldingen)
  • kenniskaarten (inclusief kennistoets en bijpassende AVO-opdrachten)
  • stickervellen (om de leerling te helpen om overzicht te houden)
  • certificaten (per deelleerlijn geprint of blanco certificaten)

Het onderwijs is constant in beweging en wij bewegen mee. Bekijk daarom regelmatig deze site om op de hoogte te blijven van het actuele aanbod. 

Delen van lesmateriaal

Alle scholen die aangesloten zijn bij Platform DOEN IN delen hun eigengemaakte lesmaterialen. Daardoor hoef je niet lang te zoeken naar passend materiaal; alles is beschikbaar. Bij DOEN IN doen we namelijk niet aan copyright, maar aan copyleft. Dit houdt in dat het toegestaan is om materialen te kopiëren en aan te passen. We delen zowel DOEN-kaarten als Kenniskaarten met elkaar.

Waar de lessen en het materiaal aangepast zijn aan elke leerling, zorgen we er juist wel voor dat de lay-out van het lesmateriaal uniform is. Dit geeft structuur. Hierdoor blijft alles overzichtelijk voor de leerlingen én de docenten.

Deelname aan ontwikkeling

Ben jij één van de leraren die zelf lesmateriaal ontwikkelt? Materiaal dat door leraren zélf is ontwikkeld is, sluit passend aan bij de behoeften en beleving van de leerling.  Het is onze missie om kennis en methodes met elkaar te delen. Daarom geven wij materiaal dat door leerkrachten zelf is gemaakt, een podium op Platform DOEN IN. Je kunt zelf dingen aanpassen aan de hand van onze standaard lay-out. Maar je kunt ook hulp krijgen van onze vormgever. Zo zorgen we er samen voor dat je werkbladen een professionele uitstraling krijgen die past bij DOEN IN. Mooi voor de eigen school, maar ook voor andere scholen die jouw materiaal willen gebruiken. Wil je jouw materiaal delen? Neem dan contact met ons op.