Gebruikersdag leerlingvolgsysteem van de toekomst

Gebruikersdag leerlingvolgsysteem van de toekomst
PO Raad

Praktische info

Datum: maandag 12 november, 10 - 16 uur

Locatie: Amersfoort

Kosten: gratis

Bron: https://www.poraad.nl/agenda/vooraankondiging-gebruikersdag-op-weg-naar-het-leerlingvolgsysteem-van-de-toekomst

Schrijf je in

Er is een toenemende behoefte aan het bieden van gepersonaliseerd onderwijs aan leerlingen. Dit vraagt om specifieke vaardigheden van leraren en intern begeleiders, maar ook om toekomstbestendige, ondersteunende software zoals een leerlingvolgsysteem (LVS). Maar aan welke eisen moet een LVS voldoen om toekomstbestendig te zijn? En wat betekent dit voor de schoolorganisatie en voor leveranciers? Op de gebruikersdag ‘Op weg naar het leerlingvolgsysteem van de toekomst’ komen gebruikers én leveranciers van verschillende LVS-systemen samen om van en met elkaar te leren. 

Voor wie?

Bent u werkzaam in het primair of speciaal onderwijs en houdt u zich bezig met ICT om het onderwijsproces te ondersteunen? Heeft u een specifieke interesse in het leerlingvolgsysteem van de toekomst? Of bent u een leverancier van leerlingvolgsystemen en wilt u graag in gesprek met verschillende gebruikers? Kom dan naar deze bijeenkomst voor inspirerende voorbeelden en wissel van gedachten over hét leerlingvolgsysteem van de toekomst.

Wat willen we bereiken op deze bijeenkomst?

Goede software voor onderwijs is een gedeelde verantwoordelijkheid. Daarom gaan we voor een gelijkwaardige dialoog tussen ontwikkelaars en gebruikers. Zo ontstaat er een goed beeld van wat het leerlingvolgsysteem van de 21e eeuw betekent en hoe dit in gezamenlijkheid gerealiseerd kan worden. Ook geven we inspirerende voorbeelden uit de praktijk, en geven gebruikers korte presentaties. Daarnaast is er ruimte voor gewone gebruikersgroepsessies op de bijeenkomst.